Odjel za kroatistiku

Predstavljanje časopisa Zadarska smotra

Predstavljanje časopisa Zadarska smotra

Ogranak Matice hrvatske u Zadru priređuje predstavljanje najnovijega broja svoga časopisa, Zadarska smotra, br. 4, 2019. Predstavljanje će se održati u srijedu 22. siječnja 2020. godine, s početkom u 18 sati, u dvorani Ogranka, Don Ive Prodana 1, Zadar.

Sudjeluju: akademik Tonko Maroević, prim. dr. Mirko Jamnicki Dojmi te prof. dr. Josip Lisac, glavni i odgovorni urednik.

Zadarska smotra, časopis Ogranka Matice hrvatske u Zadru, časopis je za kulturu, znanost i umjetnost, a nadovezuje se na tradiciju Zadarske revije od 1952. i Zadarske smotre od 1992. Iako časopis izlazi u Zadru, te je velika pozornost posvećena zadarskom području, prostor u ovom časopisu imaju i drugi krajevi u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Uredništvo časopisa Zadarska smotra u časopis uvrštava tekstove visoke kvalitete vodeći istovremeno računa i o zanimljivosti koja će privući današnjeg čitatelja. Časopis izlazi tromjesečno a njegovu, sada već prepoznatljivu strukturu, čine znanstveni prinosi, književni tekstovi, eseji, prikazi, prijevodi itd.

 

Pozivnica >>>